Voor onderhoudend facilitair management

Planmatig onderhoud Punter

In opdracht van Woningcorporatie Centrada zijn wij aan het werk bij 312 eengezinswoningen in de wijk Punter in Lelystad. Momenteel hebben we 122 woningen voltooid en zijn er ongeveer 20 onderhanden, wat neerkomt op 40% van het totale project.

Onze Werkzaamheden

De diversiteit aan werkzaamheden is wat dit project bijzonder maakt. Wij zorgen voor:

  • Steigeropbouw: essentieel voor de veiligheid en bereikbaarheid.
  • Gevelreiniging: hierbij worden metselwerk, dakgoten en beplating aangepakt.
  • Schilderwerk: ramen, deuren en kozijnen krijgen een frisse laag.
  • Houtrot herstel: door middel van pasta- of deelreparaties.
  • Vervangingen: soms zijn voordeuren, onderdorpels of ramen aan vervanging toe.
  • Metsel- en voegwerk: essentieel voor de uitstraling en duurzaamheid.
  • Tuinwerkzaamheden: denk aan onkruid verwijderen en verzakkingen ophogen.
  • Schuttingen en dakramen: onderhoud of vervanging indien nodig.
  • Zonnepanelen: een stap richting duurzaamheid, inclusief aanpassingen in de meterkast.
Communicatie en Planning

Goede communicatie met de bewoners is voor ons essentieel. Alle bewoners hebben vooraf een planning ontvangen, en het is onze prioriteit om deze zo nauwgezet mogelijk te volgen. Hoewel we soms uitdagingen tegenkomen, zoals het weer, proberen we zo flexibel mogelijk te zijn en de werkzaamheden volgens planning uit te voeren.

Veranderingen en Verbeteringen
Hoewel we de buitenkant van de woningen in essentie niet veranderen, is er na onze werkzaamheden duidelijk een opgefriste en vernieuwde uitstraling zichtbaar. Van schilderwerk tot voegwerk, alles draagt bij aan een verbeterde woonomgeving.

Ons Team

Dagelijks zijn er tussen de 20 en 25 vakmensen van Binnema Groep en onze partners actief. Dit team bestaat onder meer uit schilders, hoveniers, metselaars en zonnepaneelinstallateurs.

Feedback van bewoners

De interactie met de bewoners verloopt voorspoedig. We waarderen de kleine gebaren enorm, zoals een aangeboden kop koffie of een ijsje tijdens warme dagen. Daarnaast merken we dat bewoners actief meehelpen en meedenken. Wanneer we voor obstakels staan, vooral met de bereikbaarheid van de achterzijde van de woningen, bedenken we in samenspraak met de bewoners creatieve en praktische oplossingen. Het bevestigt dat onze inzet wordt gewaardeerd en dat er een prettige samenwerking is.

Voortgang

Ondanks enkele uitdagingen zitten we goed op schema. Sterker nog, we lopen op dit moment een week voor, wat ons wat ademruimte geeft voor eventuele onverwachte situaties.